Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Otoimmün iç kulak hastalığı
#11
https://hizliresim.com/k93Zpr
hocam bu ilaç orta kulağıma enjekte edildi bugün. enjekte ediliği anda ağrı yaptı hala da ağrımaya devam ediyor işitmemde azaldi.bundan once onadron adlı ilaç enjekte ediliyordu hiç sorun yaşamamıştım. eczacı içeriği aynı dedi ama yinede koktum bu ilaç doğru ilaç mıdır? normale altında kortikostereoid yazması lazım değilmiydi bunda yazmıyor. bir zararı olmamıştır değil mi?
ÖM
Cevapla
#12
İçerik aynı. Enjeksiyon sırasındaki travma farklı olabilir.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla
#13
Hocam bu otoimmün iç kulak hastalığına yakalandım ben. Sol kulağımı çocukluğumda 80 db civari kaybettim. Sağ kulağimdaki hastalik içinse otoimmün teşhisi koyuldu. Sanırım böyle giderse bu kulağımıda tamamen kaybedeceğim. Tablo çok ürkütücü. Hocam bu hastalık başka bir organıma da sıçrar mı? Yani sağır olduktan sonra gözüme böbreğime akciğerime herhangi bir organima saldirir mi bu bagisiklik sistemim? Örneğin multip skleroz riski oluşur mu?
ÖM
Cevapla
#14
Böyle bir eğilim görmedim. Zaten oldukça nadir bir hastalık.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla
#15
Hocam günde 20 mg uzun süreli kortizon kullanacağım. Şimdi bu ilaç bu hastalığı tedavi edecek mi doktorum işe yaramazsa immün süpresif tedaviye geçeceğiz dedi bu kortizon ya da diğer ilaçların tedavi edici bir özelliği var mı? Yani zamanla bağışıklık sistemim iç kulağımı tanır mı zarar vermekten vazgeçer mi?
ÖM
Cevapla
#16
Tam tedavi iddiası yok. Etkiyi azaltmaya yönelik.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla
#17
yani günün birinde tamamen duymayacağım belki bugün değil ama birgün işitmem tamamen gidecek öyle mi? Galiba bunu kabullenmem gerekiyor teşekkür ederim yardimlariniz için.
ÖM
Cevapla
#18
Böyle bir çıkarım doğru değil. Her hastalığın seyri ve şiddeti farklıdır.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla
#19
Anladım hocam son bir soru daha sormak istiyorum bu hastalık en kötü senaryoda nasıl gelişir? Yani işitme tamamen bitince hastalıkta ortadan kalkar mı? ondan sonra işitme sinirine hasar verir mi yani diyelimki işitme seviyem çok azaldı diğer kulakta zaten ileri derecede kayıp var ve koklear imptlant ameliyatına karar verildi bu hastalık buna engel olmaz değil mi? Daha sonra ise koklear implanta zarar vermez değil mi?

2- Bir diğer husus ise inşaatta çalışırken hep atak geçiriyorum artik. Bu inşaatta çalışmam ile işitme kaybimin ilerlemesi arasinda dogru bir oranti var tesadüfi bir durum değil. Bu fiziksel aktivite ve otoimmün etyoloji arasinda bir bağlantı kurulabilir mi? Aslinda spor yaparken de fiziksel aktivite söz konusu ama o zaman atak geçirmiyorum. Geçen sene çalışırken çok fazla bir sıkıntı olmamıştı ama bu yil ne zaman çalismaya başlasam uğultu ortaya çikiyor artiyor ve işitme kaybi hizla ilerliyor dinlenince ise belli bir sure sonra nispeten düzeliyor. Ayni durum ders çalisirken de oluyordu ama o artik düzeldi. Bütün bunlar ile otoimmün etyoloji ile direk bağlantili hususlar değil gibi ama durum da bu.
ÖM
Cevapla
#20
Otoimmün hastalık tüylü işitme hücrelerinde hasar yaparsa koklear implant faydalı olmayabilir.

Egzersiz bu hastalığı etkilemez.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi