Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
paranazal sinüs bt
#1
merhaba,
septum deviasyonu ve konka hipertrofisi ameliyatı sonrası burnumun sol tarafı tıkanınca sinüzit şüphesi oluştu. bilgisayarlı tomografi çektirdiler.

sol anterio ethmoid hücreler düzeyinde 6x5 mm çapta hiperdens lezyon izlendi. (osteom ?)

frontal sinüsler normal, resesleri açıktır.
diğer ethmoid hücreler normaldir.
bilateral maksiller sinüs havalanması doğal olup osteomeatal birimleri açıktır.
sfenoid sinüs normaldir.
septum nazi orta hattadır.
konkalar doğal görünümlüdür.

doktor bana nefes almaman için bir sebep yok. sinüzit de değilsin.
ama burnunda nefes almanı etkilemeyen iyi huylu tümör var .yılda bir kere gel kontrol ederiz dedi.

kusura bakmayın burada doktorlara bir şey soramıyoruz. çünkü sıra oluyor.
biraz bilgi verir misiniz bu tümör hakkında. büyüme ihtimali var mıdır, kaç cm-mm si sorun yaratır ?
sizce neden nefes alamıyorum ?
ÖM
Cevapla
#2
Merhaba,
Geçmiş olsun.
Osteoma iyi huylu bazen hiç büyümeyen bir kitledir. Büyüyüp büyümediği takip edilebilir. Nefes almak subjektif bir değerlendirmedir. Uyurken ağızdan nefes alıyorsanız burnunuz gerçekten tıkalıdır ve muayene etmeden gerçek sebebi bilmem mümkün değil maalesef.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla
#3
(26-04-2015, Saat:09:51 AM)Dr. İrfan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Geçmiş olsun.
Osteoma iyi huylu bazen hiç büyümeyen bir kitledir. Büyüyüp büyümediği takip edilebilir. Nefes almak subjektif bir değerlendirmedir. Uyurken ağızdan nefes alıyorsanız burnunuz gerçekten tıkalıdır ve muayene etmeden gerçek sebebi bilmem mümkün değil maalesef.

teşekkürler cevap için.
her yıl bilgisayarlı tomografi çektirmek zararlı verir mi hastaya?
ÖM
Cevapla
#4
Elbette arzulanan bir durum değil, sadece birkaç yıl aynı büyüklükte kalırsa devam edilmez film çekilmeye merak etmeyiniz.
Sağlıklı günler dilerim.
Op. Dr. İrfan GÖZÜBÜYÜK
Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı
http://www.kbbistanbul.com.tr

(Not:Bu bilgilerle sadece fikir vererek yardımcı olmak amaçlanmıştır, kesin teşhis ve tedavi sadece muayene eden ve varsa tetkikleri inceleyen hekim tarafından yapılır.)
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi